Interieur & Beleving > voorjaar 2023
Interieur & Beleving Identiteit, Cultuur, Vitaliteit & Welzijn Het interieur als een plek om je thuis te voelen, gezond te blijven, richting te geven aan de bedrijfsambities.

Omschrijving
INTERIEUR & BELEVING
Identiteit, Cultuur, Vitaliteit & Welzijn
Het interieur als een plek om je thuis te voelen, gezond te blijven, richting te geven aan de bedrijfsambities.
Punten die aan de orde komen
- Cultuur en identiteit > hoe versterk je ze in het ruimtelijke vlak, opdat mensen zich thuis voelen, zich verbinden en trots zijn op hun werk-, leerplek.
- Bedrijfsambities, bedrijfs- en leerprocessen, productiviteit en creativiteit ondersteunen en versterken vanuit een goed opgebouwd interieurconcept.
- Een ‘customer experience’ opzetten, bekeken vanuit de verschillende perspectieven van de organisatie.
- Gebruikers cognitief, sensorisch en fysiek welzijn bieden, waar rekening mee te houden?
- De rol van de natuur in het interieur dan wel toegankelijk vanuit de werk- en leeromgeving
Kennis & vaardigheden opdoen
Gedurende de training wordt de opgedane kennis in stappen vertaald naar een ruimtelijk plan.
Een basis wordt gelegd om een goed ruimtelijk visieplan, ontwerpvoorstel op te bouwen.
Ervaringen
Voorgaande cursisten, van zeer ervaren tot vrij jong in het vak inrichten, noemden de cursus 'één van de leukste zo niet de leukste cursus die ze hadden gevolgd'. "Ik heb heel veel cursussen mogen volgen in mijn vakgebied, en ik ben blij dat ik vandaag echt veel nieuwe aspecten heb geleerd."
Onderwerpen die worden behandeld zijn:
- Het creëren van werkplezier
- Innovatie & Creativiteit
- Vitaliteit & Identiteit in de werkomgeving
Aan de hand van onderzoeken, visies en verworven kennis van experts en voorbeelden van toonaangevende interieurprojecten en meubel(concept)ontwerpen focust de workshop op: design thinking modellen, biophelic design en design psychologie.
Steeds meer organisaties voeren een nieuw werkplekconcept in. Hoe waarderen medewerkers deze omgevingen en kunnen zij productief werken? Tijdens deze dag gaat de docent in op de rol van beleving in de huisvesting. Deelnemers leren welke aspecten medewerkers belangrijk vinden, welke aspecten bijdragen aan productiviteit en welke rol die aspecten (kunnen) spelen bij het wel of niet prettig kunnen werken. De opgedane kennis kan direct op de eigen situatie toegepast worden.
Doelgroep
De cursus is voor iedereen die betrokken is bij de inrichting/het interieur van kantoren of andere ruimtes.
Toelatingseisen
Geen specifieke vooropleiding vereist. Enige ervaring binnen het facilitaire bedrijf (bijvoorbeeld: facilitair medewerker, Arbocoördinator) of de inrichtingsbranche is een pre, maar niet noodzakelijk.
Werkwijze
De workshop bestaat steeds uit een theoretisch gedeelte en vervolgens het behandelen van praktijkvoorbeelden. Deelnemers ontvangen een hand-out van de presentaties.
Cursusduur
De cursus omvat één cursusdag van 9.30 tot 16.30 uur > de cursus wordt mogelijk digitaal gegeven (en in dat geval in overleg met de docent opgesplitst in twee halve dagen).
Datum
Eerstvolgende datum: in overleg
Locatie
Nader bekend te maken
Docent
Kitty de Groot is onderzoeksjournalist en auteur van het boek #Nieuwe werkvormen. Haar specialisatie: innovatie, design, cultuur. Haar achtergrond: interieurarchitectuur en industrieel ontwerpen, waarin zij vele jaren in binnen- en buitenland toonaangevend actief is geweest.
Kosten
Lesgeld voor deze workshop is € 425,- exclusief 21 procent btw en inclusief het lesmateriaal, koffie/thee en lunch tijdens de dag (in combinatie met deelname aan de Basiscursus Inrichtingskunde geldt een gereduceerd tarief).
Cursusdata
Deze cursus wordt tweemaal per studiejaar ingepland (voorjaar en najaar).
In overleg kan een incompany training over dit onderwerp op vrijwel elke gewenste datum worden gegeven.