De rol van akoestiek > woensdag 13 maart 2024

Deelnemers aan deze cursus/workshop leren de rol van Akoestiek in (moderne) (kantoor)omgevingen kennen.

in:

Omschrijving

Deelnemers aan deze cursus/workshop leren de rol van Akoestiek in (moderne) (kantoor)omgevingen kennen. Negatieve en positieve aspecten met betrekking tot 'geluid' worden behandeld, evenals de maatregelen die getroffen kunnen worden om te komen tot een goede akoestiek. Deze cursus staat tweemaal ingepland in elk studiejaar.

Inhoud
In de cursus/workshop wordt geluid in relatie tot de ontwikkelingen op het gebied van HNW als eerste stap behandeld. Welke bijdrage levert een goede akoestiek om tot een 'juiste' werkplek te komen? Wat zijn de effecten van geluid binnen de verschillende kantoorconcepten? Welke rol speelt akoestiek binnen 'Het Nieuwe Werken'? Welke maatregelen kunnen getroffen worden om tot een goede akoestiek te komen? Welke begrippen worden gehanteerd? Welke experts zijn er voor meer specialistisch advies?

In het eigentijdse kantoor, met open ruimtes en harde oppervlakken, speelt akoestiek een belangrijke rol.

Werkwijze
De cursus/workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte en het ervaren van akoestiek in verschillende ruimtes. Diverse praktijkcases worden behandeld. Deelnemers ontvangen een hand-out van de presentaties.

Doelgroep
De cursus/workshop is voor iedereen die vanuit een facilitaire dienst of vanuit de kantoor- en projectinrichting betrokken is bij de huisvesting of inrichting van kantoren of kantoorhoudende organisaties.

Toelatingseisen
Geen specifieke vooropleiding vereist. Enige ervaring binnen het facilitaire bedrijf of de inrichtingsbranche is een pré.

Cursusduur
De cursus/workshop omvat één cursusdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Kosten
Het lesgeld bedraagt € 425,-  exclusief 21 procent btw. Inclusief lesmateriaal, lunch en consumpties tijdens de cursusdag (in combinatie met deelname aan de Basiscursus Inrichtingskunde geldt een gereduceerd tarief).

Locatie
Markant in Houten

Cursusdata
Deze eendaagse cursus wordt tweemaal per jaar (voor- en najaar) gegeven. 

In overleg kan een incompany training over dit onderwerp op vrijwel elke gewenste datum worden gegeven.

Docenten
Ger Pelser

Directeur Still Design en met een jarenlange ervaring op het gebied van akoestiek; toepassingen, kansen en bedreigingen.
Ger heeft zowel praktijkervaring als onderwijservaring binnen de interieursector.

Reacties van deelnemers

Zeer nuttig, zeer positief.

Praktisch bruikbaar met besparende tips. Zeer nuttig voor onze komende verhuizing.

Inspirerende omgeving. Goed om een cursus akoestiek toe te passen in een omgeving waar akoestiek een belangrijke rol speelt en er ook maatregelen genomen zijn om de werkomgeving te optimaliseren.

De praktijkgerichte kant van akoestiek is goed besproken. Zeker in het kader van HNW. Akoestiek staat niet op zich, er komt ook een stukje psychologie bij kijken.

Om de praktische kant van akoestiek te kunnen uitleggen, moet je ook de theoretische kant weten. Goed om de diverse rekenformules gebruikt te hebben. Goed om te weten dat er diverse absorptiecoëfficiënten zijn.

De rondleiding was van grote toegevoegde waarde. Voor het beeld zie je nog steeds veel “harde”materialen, maar wel een erg goede en prettige akoestiek. De algehele werkomgeving heb ik als zeer positief ervaren. Je hebt niet het gevoel dat er zoveel mensen in één gebouw werken.

De cursus heeft zeker aan de verwachtingen voldaan. Het vaak 'ongrijpbare' thema akoestiek is nu tastbaar geworden door praktische en theoretische uitleg.

Prima toegankelijke locatie, zeer geschikt om de toepassingen met HNW te zien in combinatie met akoestische voorzieningen. Erg fijn om in mijn functie te kijken in een andere organisatie waar ze het nieuwe werken al ingevoerd hebben.

Vernieuwend,  ik wist niet dat er zoveel bij akoestiek komt kijken, erg leerzaam en verhelderend!

De rondleiding was absoluut van toegevoegde waarde. Mooi om akoestische materialen en oplossingen gelijk in de praktijk te kunnen zien.

De cursus was nog beter dan ik hoopte. Een diversiteit aan cursisten geeft extra input en interactie, uitwisseling van ervaringen, ideeën van leveranciers/ontwerpers/gebruikers en facilitair managers etc.

Online inschrijven

Docent

Niels

Head In Nichola's Sports Academy

Inschrijven nieuwsbrief

U wordt regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen rond dit kennisplatform.