De interieursector is vijftien inrichtingskundigen rijker. Op vrijdag 20 en vrijdag 27 januari namen in totaal vijftien kandidaten in Apeldoorn deel aan het afsluitende BIK-examen. BIK staat voor ‘Basiscursus Inrichtingskunde’. Alle vijftien deelnemers van de najaarsopleiding, die in september 2022 van start ging, behaalden het diploma.

En dus konden ze allemaal terecht trots met een welverdiende bos bloemen én hun diploma naar huis. Op vrijdag 20 januari poseerden de volgende personen voor de fotograaf: achteraan, van links naar rechts: Menno Grijsen (Perla Kantoorinrichting), Luuk Wilmink (Kato Projecten), Marnick Oude Nijhuis (Kato Projecten) en Jelle Mulder (Kato Projecten). Op de voorgrond: Eline Boersma (Klein Beernink), Marijn Mostert (Hoogerwerf Projectinrichting) en Quinty Rotscheidt (Plan@Office). Niet op de foto, wel geslaagd: Sandra Meijerink (Mindfit).

En op 27 januari konden de volgende geslaagden voldaan hun diploma in ontvangst nemen: Charelle Oost (VEPA), Demi de Jonge (!PET), Robin Stevens (VEPA), Merel Kikkert (VEPA), Floor Stehouwer (SV), Nathalie Vergeer (Kantoormeubelshop) en Teun Schelvis (SV).

De Basiscursus Inrichtingskunde bestaat uit zes modules die op zes verschillende locaties in het land worden gegeven. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf. De deelnemers worden opgeleid tot ‘inrichtingskundige’. Zij hebben kennis en inzicht in de breedte van het inrichtingsvak en zijn professionele gesprekspartners.

“Deze opleiding is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen”, aldus een woordvoerder. “Ook medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze opleiding aanreikt.”

Op dinsdag 7 maart start de voorjaarsgroep van de Basiscursus Inrichtingskunde. Meer informatie is te vinden via de website www.officeacademy.nl.

Inschrijven nieuwsbrief

U wordt regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen rond dit kennisplatform.