Basiscursus Inrichtingskunde

De Basiscursus Inrichtingskunde is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf. Cursisten worden opgeleid tot 'inrichtingskundige'.

in:

Omschrijving

De Basiscursus Inrichtingskunde is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf. Cursisten worden opgeleid tot 'inrichtingskundige'. Zij hebben kennis en inzicht in de breedte van het inrichtingsvak en zijn professionele gesprekspartners. Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Ook medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt.

  • Elementaire basiskennis van het inrichten van kantoren
  • Docenten met praktijkervaring in kantoor- en projectinrichting
  • Hoorcolleges met praktijkgerichte individuele en groepsopdrachten
  • Gereduceerd tarief op de training pCon.planner in de praktijk en op andere eendaagse cursussen en workshops

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior-) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt.

Programma
Tijdens deze praktijkopleiding leert u de elementaire basiskennis van het inrichten van kantoren. Niet alleen de kenmerken en mogelijkheden van het kantoormeubilair komen aan bod, ook de inrichting van de werkplek, in samenhang met de werkomgeving, wordt met praktijkcases geoefend en bestudeerd. Cursisten ontvangen een uitgebreide syllabus en een aantal vakgerichte uitgaven. De lesmethode omvat hoorcolleges met daarbij praktijkgerichte individuele en groepsopdrachten. Een aantal opdrachten wordt thuis uitgewerkt. Op de laatste cursusdag vindt een praktische examentraining plaats. Soms wordt deze laatste cursusdag gecombineerd met een instructiebezoek aan een showroom, meubelfabriek of aansprekende locatie.

De Basiscursus Inrichtingskunde omvat de volgende onderwerpen:

- Werken op kantoor en kantoorconcepten (nu en straks)
- Ergonomie, Arbo, normen en richtlijnen
- Zitmeubelen
- Kantoorwerkplekken
- Overige werkplekken en werkruimten
- Communicatieve ruimten
- Opbergmeubelen, archivering
- Werkomgeving (licht, lucht, geluid).
- Materiaalkennis en duurzaamheids aspecten

Daarnaast komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere nieuwe werkvormen, LED-verlichting, duurzaamheid en akoestiek aan bod.

Toetsing
De cursisten werken aan de hand van een programma van eisen (PVE) een inrichtingsvoorstel uit en worden tijdens een mondeling examen getoetst op parate kennis en inzicht.

Duur van de opleiding
Het aantal deelnemers per groep varieert. Bij voldoende deelname starten er meerdere opleidingen.
De Basiscursus Inrichtingskunde omvat zes cursusdagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. De zes dagen worden gehouden op verschillende locaties door het land.

Modules, data, locaties *                                  

De najaarsopleiding 2020 is inmiddels van start gegaan.

Najaarsgroep: Dinsdag 29 september 2020 (Utrecht) / Voorjaargroep: Dinsdag 9 maart 2021
Werken op kantoor, Interieurontwerp, Trends in kantoorinrichting

Najaarsgroep: Dinsdag 13 oktober 2020 (Houten) / Voorjaarsgroep: Dinsdag 23 maart 2021
Arbo, ergonomie, normen

Najaarsgroep: Dinsdag 27 oktober 2020 (Enschede) / Voorjaarsgroep: Dinsdag 6 april 2021 
Kantoorwerkplekken, Beeldschermwerkplekken, Zitten

Najaarsgroep: Dinsdag 17  november 2020 (Breda) / Voorjaarsgroep: Dinsdag 20 april 2021
Kennis en toepassing van materialen
Archiveren communicatieve en overige werkplekken
Uitleg examen en proefexamen

Najaarsgroep: Dinsdag 24 november 2020 (Hoogeveen) / Voorjaarsgroep: Dinsdag 11 mei 2021
Circulariteit en duurzaamheid
Akoestiek

Najaarsgroep: Dinsdag 8 december 2020 (Rotterdam) / Voorjaarsgroep: Dinsdag 25 mei 2021
Licht, verlichting, LED
Examentraining

Najaarsgroep: Januari 2021 (Ede) / Voorjaarsgroep: Dinsdag 18 juni 2021
Examen

* Data en locaties onder voorbehoud

Lesgeld
Het lesgeld voor deze opleiding bedraagt: € 2.321,- (exclusief 21 procent btw), inclusief het lesmateriaal, waaronder een digitale syllabus, twee vakboeken en een jaarabonnement op het vaktijdschrift ‘Inside Information’, examengeld, koffie/thee en lunches tijdens de lesdagen.

Extra: pCon.planner
Deelnemers aan de Basiscursus Inrichtingskunde kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen aan de training pCon.planner in de praktijk en aan andere eendaagse cursussen/workshops. Tijdens de Basiscursus Inrichtingskunde worden inrichtingstekeningen gemaakt. Hiervoor worden onder andere sjablonen gebruikt. Aan cursisten die met het tekenprogramma pCon.planner willen werken kan dit programma beschikbaar worden gesteld. Wij bieden studenten die optimaal gebruik willen maken van dit programma een eendaagse training tegen een aantrekkelijk gereduceerd tarief aan. Op het inschrijvingsformulier kunt u aangeven of u na afloop van de opleiding wenst deel te nemen aan één of enkele van de eendaagse cursussen/workshops.

Online inschrijven

Docent

Niels

Head In Nichola's Sports Academy

Inschrijven nieuwsbrief

U wordt regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen rond dit kennisplatform.