Marco Polo, een ontdekkingsreis in de wereld van het inrichten

De training Marco Polo wil een ontdekkingsreis zijn die de cursisten leert kijken vanuit verschillende invalshoeken naar spraakmakende inrichtingen in de ruimste zin van het woord. Inrichtingen van kantoren, van ziekenhuizen en van onderwijsinstellingen, van vergaderfaciliteiten en van horeca-instellingen.

in:

Omschrijving

De training Marco Polo wil een ontdekkingsreis zijn die de cursisten leert kijken vanuit verschillende invalshoeken naar spraakmakende inrichtingen in de ruimste zin van het woord. Inrichtingen van kantoren, van ziekenhuizen en van onderwijsinstellingen, van vergaderfaciliteiten en van horeca-instellingen.

Marco Polo is bedoeld om te leren wie er betrokken zijn bij huisvestingsprojecten en inrichtingsprojecten en welke rol ieder van die betrokkenen heeft. Het is een intensieve en praktische training. Cursisten leren aan de hand van beperkte theorie vooral doorzien hoe je tot succesvolle inrichtingen kunt komen.

Nadruk in de cursus ligt op doen en ervaren. Tijdens de training zal een groot aantal verschillende locaties bezocht worden. Deze bezoeken leiden dan tot praktische opdrachten. Aangeboden theorie kan daardoor onmiddellijk in de praktijk worden gebracht.

Over de opleiding
De training Marco Polo wil een ontdekkingsreis zijn die de deelnemers leert kijken vanuit verschillende invalshoeken naar spraakmakende inrichtingen in de ruimste zin. Marco Polo is bedoeld om te leren wie er betrokken zijn bij huisvestingsprojecten en inrichtingsprojecten en welke rol ieder van die betrokkenen heeft. Opdrachtgever, HR-manager, facilitair manager, architect, adviseur en inrichter hebben allemaal een doel voor ogen. Ze hebben in feite allemaal een “eigen petje op”. Marco Polo laat je alle petten passen en geeft inzicht en begrip in de verschillende rollen. Door dit inzicht ben je in staat meer vanuit een integrale visie passende oplossingen aan te dragen voor diegene waar het om gaat: de gebruiker.


  Leren wie er betrokken zijn bij huisvestings- en inrichtingsprojecten

  Vanuit een integrale visie passende oplossingen aan leren dragen voor de gebruiker

  Inzicht verkrijgen om vragen te leren stellen 'achter de vraag'

  Intensieve training, waarbij groepsproces een belangrijke rol speelt

  Twee blokken van drie dagen en een afsluitende studiedag

Doel
Deze nieuwe training door Office Academy is bedoeld om deelnemers inzicht te geven hoe een goede inrichting tot stand kan komen. En dan bedoelen we niet een standaardinrichting waarbij er sprake is van het '(af)vinken' van een lijstje maar om een inrichting die “vonkt”. Een inrichting die meer is dan een rangschikking van inrichtingscomponenten. Een inrichting die past bij de gebruikers binnen een organisatie en recht doet aan die gebruikers.

Inhoud
De training Marco Polo wil een ontdekkingsreis zijn die de deelnemers leert kijken vanuit verschillende invalshoeken naar spraakmakende inrichtingen in de ruimste zin. Inrichtingen van kantoren, van ziekenhuizen en van onderwijsinstellingen, van vergaderfaciliteiten en van horeca-instellingen.

Marco Polo is bedoeld om te leren wie er betrokken zijn bij huisvestingsprojecten en inrichtingsprojecten en welke rol ieder van die betrokkenen heeft. Opdrachtgever, HR-manager, facilitair manager, architect, adviseur en inrichter hebben allemaal een doel voor ogen. Ze hebben in feite allemaal een “eigen petje op”. Marco Polo laat je alle petten passen en geeft inzicht en begrip in de verschillende rollen. Door dit inzicht ben je in staat meer vanuit een integrale visie passende oplossingen aan te dragen voor diegene waar het om gaat: de gebruiker.

Marco Polo leert je ook steeds rekening te houden met de gebruiker. Immers die ervaart de wereld als een mix tussen de context (omgeving) en zijn eigen vermogen (talenten). Belangrijk is om te weten welke werkstijl iemand heeft, welke werkstijlen er in een organisatie zijn en hoe je die het beste kunt accommoderen. Marco Polo draagt hiervoor een praktisch te gebruiken model aan. Na afronding van de training Marco Polo is de deelnemer in staat vragen te stellen 'achter de vraag'. Een opdracht voor 'vijftig werkplekken' is niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Voor wie zijn die werkplekken bestemd? Wie zijn de gebruikers, wat doen ze? Een opdrachtgever die het heeft over 'Het Nieuwe Werken' bedoelt daar wat mee. Wat is de vraag precies? En ook 'doe maar een vloertje Interpolis' heeft een bedoeling. Met de inzichten die de deelnemer heeft verkregen, met de theoretische onderbouwing, maar vooral met de praktische benadering zal de deelnemer in staat zijn de vraag achter de vraag te doorgronden. Dit stelt hem of haar in staat waardevolle adviezen te geven, waar iedereen binnen het huisvesting-  of inrichtingsproces zijn voordeel mee kan doen. Niet in de laatste plaats de gebruikers.

Werkwijze
Marco Polo is een intensieve en praktische training waarbij deelnemers aan de hand van beperkte theorie vooral leren doorzien hoe je tot succesvolle inrichtingen kunt komen. Nadruk in de training ligt op doen en ervaren. Tijdens de training zal een groot aantal verschillende locaties bezocht worden. Deze bezoeken leiden dan tot praktische opdrachten waarbij de aangeboden theorie onmiddellijk in de praktijk kan worden gebracht.

Trainingslocatie
Marco Polo kent geen vaste trainingslocatie. Tijdens de blokken van drie dagen is er wel een logiesadres; de daadwerkelijke training vindt plaats op verschillende locaties. Deelnemers reizen zelf naar de startlocatie(s). Wanneer er tijdens de blokbijeenkomsten gereisd wordt dan wordt dit geheel verzorgd door Office Academy en is dit inbegrepen in de prijs van de training. Globaal kan gesteld worden dat blok 1 in het midden van het land plaats zal vinden, blok 2 in het westen en de afsluitende dag weer in het midden van het land.

Verblijf en groepsproces
Marco Polo is een intensieve training, waarbij ook in de avonduren gewerkt wordt. Daarnaast speelt het groepsproces een rol. Daarom geven wij er de voorkeur aan om gedurende vier avonden te overnachten in de omgeving van de trainingslocatie op dat moment. Wij bieden hiervoor gescheiden een verblijfsarrangement aan. Dit houdt vier overnachtingen met ontbijt en vier diners. Drankjes en lunches zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Duur van de training
De training Marco Polo wordt tweemaal per jaar gegeven; in zowel het voorjaar als in het najaar en beslaat in totaal zeven dagen. Na een eerste blok van drie dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag) volgt ongeveer een maand later een tweede blok van wederom drie dagen (donderdag, vrijdag en zaterdag). Vervolgens krijgen de deelnemers de gelegenheid met de door hun verworven kennis en inzichten in hun praktijk aan de slag te gaan en na wederom een maand wordt de training afgesloten met een dag waarbij opgedane ervaringen uitgewisseld worden.De trainingsdagen die op werkdagen vallen beslaan de gehele dag inclusief de avond. De trainingsdagen op de zaterdagen beslaan de ochtend en de vroege middag.

Trainingsdata
Blok 1

Donderdag, vrijdag, zaterdag
Data in overleg met de deelnemers
Aan de oostkant van de Veluwe

Blok 2
Donderdag, vrijdag, zaterdag
Data in overleg met de deelnemers
Aan de Noordzeekust

Afsluitingstraining
De afsluitende studiedag wordt gehouden centraal in Nederland.

Lesgeld
Het lesgeld bedraagt € 3.650,- exclusief 21 procent btw. Inclusief alle lesmaterialen, alle excursies en consumpties en lunches tijdens de trainingsdagen. Het verblijfsarrangement bieden wij gescheiden aan voor € 495,- inclusief btw. Dit betreft 4x logies met ontbijt en 4 diners.

Online inschrijven

Docent

Niels

Head In Nichola's Sports Academy

Inschrijven nieuwsbrief

U wordt regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen rond dit kennisplatform.