Basiscursus Inrichtingskunde > start 8 oktober 2024
De Basiscursus Inrichtingskunde is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf. Cursisten worden opgeleid tot 'inrichtingskundige'.
Omschrijving
Start najaarsopleiding: 8 oktober 2024
Exacte data worden later bekendgemaakt via deze website
De Basiscursus Inrichtingskunde is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit de kantoor- en projectinrichting en het facilitair bedrijf. Cursisten worden opgeleid tot 'inrichtingskundige'. Zij hebben kennis en inzicht in de breedte van het inrichtingsvak en zijn professionele gesprekspartners. Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Ook medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt.
- Elementaire basiskennis van het inrichten van kantoren
- Docenten met praktijkervaring in kantoor- en projectinrichting
- Hoorcolleges met praktijkgerichte individuele en groepsopdrachten
- Gereduceerd tarief op de training pCon.planner in de praktijk en op andere eendaagse cursussen en workshops
Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers van fabrikanten en leveranciers van kantoorinrichtingen. Medewerkers uit het facilitaire bedrijf, of zij die zich bezig gaan houden met de kantoorinrichting binnen hun organisatie, (junior-) facility managers en starters in het kantoorinrichtingsvak zullen in hun dagelijkse praktijk de vele voordelen ervaren van de kennis die deze cursus aanreikt.
Programma
Tijdens deze praktijkopleiding leert u de elementaire basiskennis van het inrichten van kantoren. Niet alleen de kenmerken en mogelijkheden van het kantoormeubilair komen aan bod, ook de inrichting van de werkplek, in samenhang met de werkomgeving, wordt met praktijkcases geoefend en bestudeerd. Cursisten ontvangen een uitgebreide (digitale) syllabus en een aantal vakgerichte uitgaven. De lesmethode omvat hoorcolleges met daarbij praktijkgerichte individuele en groepsopdrachten. Een aantal opdrachten wordt thuis uitgewerkt. Op de laatste cursusdag vindt een praktische examentraining plaats. Soms wordt deze laatste cursusdag gecombineerd met een instructiebezoek aan een showroom, meubelfabriek of aansprekende locatie.
De Basiscursus Inrichtingskunde omvat de volgende onderwerpen:
- Werken op kantoor en kantoorconcepten (nu en straks)
- Ergonomie, Arbo, normen en richtlijnen
- Zitmeubelen
- Kantoorwerkplekken
- Overige werkplekken en werkruimten
- Communicatieve ruimten
- Opbergmeubelen, archivering
- Werkomgeving (licht, lucht, geluid).
- Materiaalkennis en duurzaamheidsaspecten
Daarnaast komen de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere nieuwe werkvormen (inclusief hybride werken, thuiswerken), LED-verlichting, duurzaamheid, circulariteit en akoestiek aan bod.
Toetsing
De cursisten werken aan de hand van een programma van eisen (PVE) een inrichtingsvoorstel uit en worden tijdens een mondeling examen getoetst op parate kennis en inzicht.
Duur van de opleiding
Het aantal deelnemers per groep varieert. Bij voldoende deelname starten er meerdere opleidingen.
De Basiscursus Inrichtingskunde omvat zes cursusdagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. De zes dagen worden gehouden op verschillende locaties door het land.
Modules, data, locaties *
Dinsdag 8 oktober 2024
Werken op kantoor, Interieurontwerp, Trends in kantoorinrichting
Dinsdag 15 oktober 2024
Kennis en toepassing van materialen, archiveren communicatieve en overige werkplekken
Dinsdag 5 november 2024
Kantoorwerkplekken, Beeldschermwerkplekken, Zitten, Thuiswerken, Hybride werken
Uitleg proefexamen
Dinsdag 19 november 2024
Arbo, ergonomie, normen
Dinsdag 26 november 2024
Circulariteit en duurzaamheid
Akoestiek
Dinsdag 10 december 2024
Licht, verlichting, LED
Examentraining
Vrijdag 7 februari 2025
Examen
* Data onder voorbehoud
Locaties
De modules worden op zes verschillende locaties, in verschillende delen van Nederland, gegeven.
Lesgeld
Het lesgeld voor deze opleiding bedraagt: € 2.695,- (exclusief 21 procent btw), inclusief het lesmateriaal, examengeld, koffie/thee en lunches tijdens de lesdagen.
Extra: pCon.planner
Deelnemers aan de Basiscursus Inrichtingskunde kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen aan de training pCon.planner in de praktijk en aan andere eendaagse cursussen/workshops. Tijdens de Basiscursus Inrichtingskunde worden inrichtingstekeningen gemaakt. Hiervoor worden onder andere sjablonen gebruikt. Aan cursisten die met het tekenprogramma pCon.planner willen werken kan dit programma beschikbaar worden gesteld. Wij bieden studenten die optimaal gebruik willen maken van dit programma een eendaagse training tegen een aantrekkelijk gereduceerd tarief aan. Op het inschrijvingsformulier kunt u aangeven of u na afloop van de opleiding wenst deel te nemen aan één of enkele van de eendaagse cursussen/workshops.