ARBO in het gemeentekantoor

Deelnemers aan de workshop Arbo in het gemeentekantoor zijn in staat met de opgedane kennis praktijksituaties te beoordelen op Arbo aspecten.

in:

Omschrijving

Deelnemers aan de workshop Arbo in het gemeentekantoor zijn in staat met de opgedane kennis praktijksituaties te beoordelen op Arbo aspecten.  Dat geldt voor de kantooromgeving binnen gemeenten, maar ook ten aanzien van publieksbalies en daar waar risico’s kunnen ontstaan tijdens klantcontacten. Deelnemers kunnen de Arbo catalogus voor Gemeenten interpreteren en adviseren over de toepassing.

Inhoud
In de workshop worden alle aspecten behandeld van de Arbo en de toepassing van wet- en regelgeving binnen het gemeentekantoor. Er wordt geoefend met praktijkvoorbeelden die tijdens de cursus worden getoetst aan alle aspecten omtrent de Arbo wet-  en -regelgeving. Ook ingebrachte praktijksituaties kunnen  behandeld worden.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:
- Arbo-wet, Arbobesluit, Arboregeling, beleidsregels
- Arbo Informatiebladen, normen
- Arbocatalogus
- Meubilair, balie en front office, verlichting, geluid, klimaat
- Thuiswerkplekken
- Afmetingen van kantoorvertrekken
- Arbo en het Nieuwe Werken

Doelgroep
De cursus is voor iedereen die vanuit een gemeentelijke organisatie of vanuit de kantoor- en projectinrichting betrokken is bij de inrichting van het gemeentekantoor en dat wil toetsen aan de Arbowetgeving en -regelgeving.

Toelatingseisen
Geen specifieke vooropleiding vereist. Enige ervaring binnen het facilitaire bedrijf (bijvoorbeeld: facilitair medewerker, Arbocoördinator) of de inrichtingsbranche is een pre.

Werkwijze
De workshop bestaat steeds uit een theoretisch gedeelte en vervolgens het behandelen van praktijkvoorbeelden. Deelnemers ontvangen een hand-out van de presentaties.

Cursusduur
De cursus omvat één cursusdag van 9.30 tot 16.30 uur.

Cursuslocatie

De workshop wordt verzorgd op een locatie centraal in het land.

Toetsing
Aan het eind van de workshop wordt er een certificaat van deelname uitgereikt

Kosten
Lesgeld voor deze workshop is € 425,- exclusief 21 procent btw en inclusief het lesmateriaal, koffie/thee en lunch tijdens de dag (in combinatie met deelname aan de Basiscursus Inrichtingskunde geldt een gereduceerd tarief).

Cursusdata
Deze cursus wordt tweemaal per studiejaar ingepland (voorjaar en najaar).

In overleg kan een incompany training over dit onderwerp op vrijwel elke gewenste datum worden gegeven.

Online inschrijven

Docent

Niels

Head In Nichola's Sports Academy

Inschrijven nieuwsbrief

U wordt regelmatig op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen rond dit kennisplatform.